Składniki na 2 porcje:

  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • 150 ml jogurtu kokosowego (lub tradycyjnego)
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki miodu
  • garść borówek
  • 2 łyżki pestek granatu

Wykonanie:

Kaszę dokładnie przepłukać i ugotować wg instrukcji na opakowaniu i lekko przestudzić. Następnie zmiksować z bananem, miodem, masłem orzechowym i jogurtem. Gotowy budyń podzielić na 2 porcje i podawać z owocami i płatkami migdałowymi.

Wartość odżywcza 1 porcji:

Wartość energetyczna: 465 kcal

Białko: 11  g

Tłuszcze: 10 g

Węglowodany: 80 g

Błonnik: 6 g

Leave a comment